Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Sokker - et fantastisk produkt!

Socks - A great product!

Sokker er et produkt, som mange af os ikke tænker så meget over. Vi tager sokker på om morgenen og har dem på hele dagen. Og så tænker vi ikke så meget mere over det. Efter et stykke tid går sokken i stykker, og vi smider den ud.

Men sokker er faktisk et genialt produkt, og selvom det kan give en følelse af frihed at gå i sko uden sokker, kan det i det lange løb føre til fodproblemer og dårlig lugt.

HVAD ER DET, SOKKER GØR, SOM ER SÅ GODT?
1. Med sokker på fødderne sveder man mindre.
Vores fødder har mange svedkirtler, og uanset om det er varmt eller ej, sveder dine fødder meget. Uden sokker er det dine fødder og dine sko, der absorberer det meste af sveden fra dine fødder, hvilket fører til ildelugtende sko og kan forårsage gnavesår og vabler, når varme, fugtige fødder skraber mod dine sko.
Svedige fødder øger så mængden af svamp, der lever på dine fødder. Det skyldes, at svamp på fødderne elsker det mørke, fugtige miljø i et par svedige sko. Symptomerne på fodsvamp genkendes hurtigt, og svampen forårsager skællende, kløende, revnet og tør hud, især i området mellem tæerne.
Et par sokker på fødderne transporterer fugten væk og reducerer risikoen for fodsvamp.

2. Sokker hjælper dig med at gå i dine nye sko.
Nye sko uden sokker kan ofte give gnavesår eller vabler. Det anbefales derfor ikke at bruge sko uden sokker, før skoene er prøvet ordentligt af. Gå gerne rundt i huset først og i korte perioder, indtil du føler, at de har strakt sig og tilpasset sig dine fødder.

3. Sokker holder dine fødder rene.
Du er mere tilbøjelig til at udvikle fodproblemer, hvis du ikke vasker og tørrer dine fødder hver dag for at forhindre ophobning af sved og bakterier. Hvis du bruger sokker, hjælper de med at holde dine fødder tørre og dermed rene i længere tid!

Og til sidst: tips, hvis du stadig vil gå uden sokker på fødderne:

Hvis du stadig har lyst til at gå uden sokker, er det bedst at have mere end ét par sko eller sandaler, som du kan skifte mellem hver dag. Sko skal tørre i mindst 24 timer for at stoppe spredningen af skimmelsporer, der kan forårsage fodsvamp. Hvis du skifter dine sandaler den ene dag ud med en lukket sko den næste og omvendt, kan det hjælpe dig med at reducere forekomsten af revnede hæle og tør hud på dine fødder.

HVILKEN TYPE STRØMPE SKAL JEG BRUGE?
Hvilken type strømpe, du skal bruge, afhænger selvfølgelig af dine behov og den aktivitet, du skal i gang med. Her har vi listet nogle forskellige typer strømper, deres funktion og anvendelsesmuligheder.

SOKKER MED KOMPRESSION
KOMPRESSIONSSTRØMPER
Teorien bag kompressionsstrømper er, at de sidder tæt over anklen og øger blodcirkulationen. Når blodet bevæger sig hurtigere, bliver det iltet mere effektivt og fører såkaldte affaldsstoffer med sig. Det gør det muligt for musklerne at restituere hurtigere efter træning, og det er også meget behageligt. Kompressionsstrømper fås både som lange strømper og som ankelstrømper.

STØTTESTRØMPER
Støttestrømper er også en kompressionsstrømpe. Forskellen fra almindelige kompressionsstrømper er, at støttestrømper har et hårdt og jævnt tryk, mens kompressionsstrømper har et varierende tryk med det største tryk ved anklen for at aftage opad. Det betyder, at støttestrømper har en rigtig god forebyggende effekt mod åreknuder, klapfejl og blodpropper i benene. Men hvis man bruger en støttestrømpe, når man træner, kan trykket på læggen blive for stort, hvilket kan give kramper. En simpel tommelfingerregel kan derfor være at bruge kompressionsstrømper til træning, men støttestrømper til andre aktiviteter, f.eks. i løbet af arbejdsdagen, hvis man går og står meget, eller når man rejser og sidder ned i længere tid. Mange gravide oplever, at støttestrømper gør tricket for deres trætte og hævede ben,

LØBESTRØMPER ELLER SPORTSSTRØMPER
Strømpen er en af de vigtigste beklædningsgenstande for dem, der træner, dyrker sport eller løber. Med et par sportsstrømper kan du være sikker på, at strømperne er åndbare og giver den støtte, du har brug for, for at få mest muligt ud af din træning.
Sokker til træning, dvs. sportssokker, er mere holdbare og slidstærke end almindelige sokker, men samtidig bløde og lette for at forhindre irritation og andet fodrelateret ubehag under træning og løb. Du undgår vabler og gnavesår og holder dig frisk i længere tid. Sportsstrømper er altid lavet af materialer, der tillader sved at passere igennem og holder dine fødder tørre.

SOKKER UDEN KOMPRESSION
BAMBUSSTRØMPER
I de senere år er bambusstrømper blevet meget populære. Og det er ikke så mærkeligt, for bambusstrømper er et rigtig godt produkt; de er behagelige, forhindrer dårlig lugt fra fødderne, og så er bambus et miljøvenligt materiale!
Grunden til, at bambussokker forhindrer dine fødder i at blive våde og lugte, er på grund af bambussens naturlige egenskaber. Bambus er meget åndbart og virker derfor antibakterielt, hvilket betyder, at sved og fugt absorberes og transporteres væk meget bedre end ved brug af f.eks. bomuld. Den antibakterielle effekt betyder, at bambusstrømper ikke lugter dårligt eller sveder efter brug, fordi de bakterier, der forårsager den dårlige lugt, er dræbt. Bambusgarn er også meget blødt, hvilket giver en høj grad af komfort.
Det, der gør bambus mere miljøvenligt end f.eks. bomuld, er, at dyrkningen af bambus er betydeligt mere arealeffektiv og dermed forbruger mindre af jordens ressourcer.

TÅSOKKER
Tåsokker er ikke så almindelige, men det er en meget praktisk strømpetype. Den sidder blødt omkring foden og adskiller tæerne fra hinanden. Det holder fødderne tørre og forebygger fodsvamp og generende vabler. De adskilte tæer er også mindre tilbøjelige til at krybe op og krydse hinanden. Tåsokker anbefales ofte til personer, der lider af hallux vallgus, da de hjælper med at holde foden på plads.

ANKELSTRØMPER
Der findes naturligvis et stort udvalg af strømper til hverdagsbrug. De strømper, der bruges til hverdag, er oftest ankelsokker, der er lavet af bomuld eller uld. Sportsmarts sortiment af ankelstrømper uden kompression er beregnet til at omfatte strømper, der giver det højeste niveau af komfort.

Så for at konkludere; for den bedst mulige fodsundhed; brug sokker så meget som muligt, hold dine sokker og fødder rene, og sørg for at skifte mellem forskellige sko!

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.