Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Løberknæ

Runner's knee

Løberknæ er et almindeligt problem, der opstår, når senen langs ydersiden af knæet overbelastes. Skaden er smertefuld, især under træning. Nogle mennesker får symptomer, der varer i lang tid, mens andre slipper af med symptomerne efter nogen tid. Ud over løb er løberknæ almindeligt ved hyppig langrend, især freestyle skiløb og cykling.

Smerten ved løberknæ opstår på ydersiden af knæet og kan ofte føles skarp. Den opleves under træning og stiger i intensitet, når træningstiden øges. I hvile forsvinder smerten ofte, men den vender tilbage, næste gang du træner. Det, du kan gøre for at slippe af med problemerne, er at lade knæet hvile ordentligt og så tage det roligt i træningen fra nu af. Du kan øge belastningen forsigtigt, og nogle gange kan det endda være nødvendigt helt at ændre træningsformen.

Gode, stabile sko, der giver støddæmpning og ordentlig støtte, er afgørende for at beskytte knæet og de omkringliggende områder. Du skal have en sko på, der passer godt og er designet til formålet. Knæpuder fungerer godt, og det samme gør nedkøling af knæet efter træning. Stødabsorberende indlægssåler er ofte gode og hjælper i tre ud af fem tilfælde af løberknæ. Fysioterapi og udstrækning kan fremskynde helingen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at operere for at forlænge den sene, der forårsager problemet. Nogle gange er det nødvendigt med en kortisonindsprøjtning, som sprøjtes ind i det område, hvor problemet og smerten opstår.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.