Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Åreknuder

Varicose veins

Åreknuder er navnet på en almindelig tilstand, hvor der opstår udvidede, synlige vener. Normalt på indersiden af underbenene. Der er en stigning i åreknuder med alderen, og faktorer som arvelighed spiller en rolle for, om du bliver ramt. Kvinder er mere repræsenteret i befolkningen, og der er en sammenhæng mellem den øgede forekomst af åreknuder og antallet af graviditeter.

Ud over arvelighed og graviditet kan fedme bidrage til åreknuder, ligesom ændringer i de kvindelige kønshormoner og hypoxi i venerne. Hypoxi betyder, at vævene i kroppen mangler ilt. Udvidede, overfladiske og snoede vener er det mest almindelige symptom på åreknuder, og graden af ubehag er individuel. Nogle mennesker er slet ikke generet, mens andre ønsker at behandle tilstanden. Ud over de synlige vener er der andre symptomer, der kan forårsage mere fysisk ubehag. Hævede fødder og ankler, kløe, spændinger og i nogle tilfælde smerter kan forekomme. For nogle er der en påvirkning af blodcirkulationen, som kan føre til forskellige komplikationer.

Behandlingen af åreknuder er primært rettet mod at lindre symptomer og ubehag. Det gøres bedst med kompressionsterapi, hvor man bruger kompressionsstrømper, bandager eller andre produkter, der er beregnet til at trykke på. Hvor effektiv behandlingen er, varierer fra individ til individ. Der findes også større indgreb som åreknudekirurgi, injektionsbehandling, laserbehandling, elektrokoagulation eller skumbehandling, men der er i dag ingen reel dokumentation for, hvor effektive disse behandlinger er. Kompressionsstrømper, eller med andre ord støttestrømper, anbefales primært for at øge trykket og skade de syge vener, så de skrumper og til sidst forsvinder.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.