Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Hævede ben

Swollen legs

Hævede ben kan have mange forskellige årsager. Oftest skyldes hævede ben en øget mængde væske i benene, og den underliggende årsag kan være alt fra graviditet og overanstrengelse til sygdom eller kostvaner. Hvis du oplever en betydelig hævelse af benene, som opstår pludseligt og tilsyneladende uden årsag, bør du søge lægehjælp for at udelukke sygdom.

En kost med et højt indhold af salt eller alkohol kan få kroppen til at akkumulere unødvendig væske. Det skyldes, at salt binder væsken i kroppen. Hvis man har et meget højt indtag af kulhydrater i forhold til protein, kan det også være en medvirkende faktor. Derfor kan et første skridt være at ændre din kost for at se, om du oplever en forbedring. Hvis du midlertidigt har anstrengt dig så meget, at vævet i dit ben er blevet overbelastet, er det en naturlig forklaring. Sørg for at tage den med ro, lad benene hvile og tag et produkt på, der støtter, f.eks. kompressionsprodukter eller støtte til lår og lægge. Øget varme udendørs kan føre til øget hævelse.

Den øgede hævelse forårsaget af væskeophobning skyldes, at det venøse system ikke fungerer korrekt. Når du er stillesiddende eller går og står hele dagen, ophober der sig væske i benene. Der er flere måder at forebygge eller afhjælpe dette problem på. Du kan prøve at holde dine ben højt, og du bør undgå at sidde med benene over kors. Bevægelse er også godt for at øge cirkulationen. Brug kompressionsprodukter som f.eks. støttestrømper. De smyger sig om benet og forhindrer blod og væske i at samle sig. Tag dem på om morgenen, når dine ben er mindre hævede. Du kan også bruge dem på lange flyrejser, eller når du sidder meget stille.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.