Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Fibromyalgi

Fibromyalgia

Fibromyalgi er en smertefuld lidelse, der forårsager langvarig smerte eller ømhed i musklerne i flere dele af kroppen. Sygdommen er karakteriseret ved lange perioder med smerter i kroppen, stivhed og følelsesløshed i musklerne. Mavesmerter og andre smertefulde symptomer er også almindelige. Derudover øger sygdommen den syges generelle følsomhed over for smerte, så ting, der ikke opfattes som smertefulde for raske mennesker, alligevel kan være smertefulde for en person med fibromyalgi. Smerterne er spredt over hele over- og underkroppen på både højre og venstre side, selvom nogle områder og kropsdele kan gøre mere ondt end andre. Ud over at stress, dårlig søvn og gentagne bevægelser kan bidrage til fibromyalgi, kan tilstanden også være arvelig.

Der er i øjeblikket ingen videnskabelige beviser for, at fibromyalgi kan forebygges, men der er skridt, du kan tage for at reducere hyppigheden og intensiteten af symptomer, hvis du er påvirket. De fleste er knyttet til livsstil, for eksempel er det vigtigt at sørge for at få nok søvn, reducere mental og fysisk stress og øge den fysiske aktivitet for at lindre symptomerne. Hvis du lider af smerter, bør du søge lægehjælp, da langvarige smerter er forbundet med fibromyalgi. Det er også vigtigt at gennemgå din arbejdsstilling for at modvirke spændinger i din krop. Hvis du føler dig stresset og har svært ved at sove og koncentrere dig, er det vigtigt at tage alle advarselssignalerne alvorligt og søge professionel hjælp.

Undersøgelser har vist, at øget fysisk aktivitet er en af de vigtigste nøgler til at forbedre livskvaliteten og reducere smerter i kroppen for fibromyalgiramte. Træning frigiver endorfiner i kroppen, der fungerer som naturlig smertelindring og kan forbedre humøret, men det er vigtigt at starte langsomt og øge aktivitetsniveauet gradvist for ikke at chokere kroppen. Et godt hjælpemiddel til at lindre smerter i kroppen kan være forskellige støttebandager, som varmer og støtter musklerne, hvilket betyder, at smerterne kan opleves som mildere. Hvis du også har smerter i leddene, findes der mange forskellige gode støtter til f.eks. hånd- og ankelled, knæ, skuldre og albuer, som kan lette din vej til et mere smertefrit liv med fibromyalgi.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.