Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Bedre kropsholdning

Improved posture

Stræk dig, sid ikke som en sæk hø! Måske har du en ældre slægtning, der sagde det til dig, da du var ung, eller endda da du var ældre. Det er sikkert en irriterende opfordring, men faktum er, at en god kropsholdning ikke bare ser godt ud, den er også vigtig for dit velbefindende på lang sigt.

Den gode nyhed er, at selv om du er kommet bagud og synes, du ser lidt sløv ud, er det næsten aldrig for sent at begynde at arbejde på din holdning.

Men først. Hvorfor er det ikke godt, hvis du har en lidt sammensunken kropsholdning?

- En dårlig holdning giver dig mindre kontrol over din krop, og dine muskler bliver svage og stive.
- Du belaster din nakke og ryg forkert, hvilket i det lange løb fører til smertefulde tilstande.
- Dårlig kropsholdning ser simpelthen ikke godt ud.

HVORDAN FORBEDRER JEG MIN KROPSHOLDNING?
1. Træn, træn! Styrk din holdning ved at styrke musklerne i nakke, bryst, overkrop og skuldre. Kroppen er kun så stærk som sin svageste del! Få hjælp af en fysioterapeut, som kan udvikle gode øvelser, der passer til dig. Hvis du går ind på Youtube, er der et væld af øvelser, der fokuserer på stabilitet i overkroppen, brystryggen og nakken. ,

2. Brug en holdningsvest, der modvirker fremadroterede skuldre og gribbenakke. Ved at bruge holdningsvesten får du også en ven, der giver dig gentagen feedback. Det kan ellers være svært at huske at holde en god stilling i løbet af dagen. Med en holdningsvest kan du også justere den, så skuldrene ikke roterer forover. Ud over at bruge en holdningsvest findes der også produkter, som hjælper dig med at holde kroppen ret, mens du sidder.

3. Variér din arbejdsstilling, hvis du har et stillesiddende job. Det er let at ende i den samme stilling hele tiden med armene foran sig ved f.eks. tastaturet. Der findes en række ergonomiske produkter, som kan hjælpe dig med at forbedre din ergonomi på arbejdspladsen og dermed forbedre din kropsholdning.

4. Vær stolt! Se fremad, ikke nedad! Kun gennem den korrektion vil dit hoved blive mere lige.

5. Giv ikke op! En rankere holdning kommer ikke af at træne et par dage eller strække ud en gang imellem. Det kommer af at arbejde hårdt i lang tid. Mist ikke fokus, bliv ved. Stræk dig selv. Bed en af dine nærmeste om at fortælle dig, når han/hun synes, du er ved at blive sløset og falde tilbage i gamle mønstre.

HVAD ER FORDELENE VED EN GOD KROPSHOLDNING?
Fordelene ved en god kropsholdning er mange, men de tåler at blive gentaget:

Forbedret åndbarhed. Dårlig, sammensunken kropsholdning forkorter musklerne foran, hvilket hæmmer vejrtrækningen. En god kropsholdning forbedrer derimod iltoptagelsen med 30 %.

Selvtillid. En god holdning får dig til at føle dig mere selvsikker, din krop udstråler selvtillid og autoritet. Dårlig kropsholdning siger det modsatte, lav selvtillid og frygt.

Smertelindring for ryggen. En god holdning i en neutral position giver dig mulighed for at bruge dine muskler korrekt, hvilket fører til en bedre følelse i ryggen. En dårlig, sammensunken holdning belaster rygsøjlen, hvilket kan give smerter på lang sigt.

Bedre humør. Humøret påvirkes af kropsholdningen. Når man er nedtrykt, har man tendens til at synke sammen og hænge med hovedet. Når man er glad, strækker man sig naturligt i en stolt holdning.
Fordøjelsen. Med en god kropsholdning har de indre organer masser af plads, og du kan fordøje maden uden problemer.

Slankere udseende. En god kropsholdning får dig til at se slankere ud. Dårlig kropsholdning kan få maven til at stikke ud.
Mindre hovedpine. Forskning viser, at hvis man holder hovedet i en foroverbøjet position, øger det risikoen for tilbagevendende hovedpine.

Reducerer stivhed, når du bliver ældre. Kropsholdningen påvirker, hvordan kroppen ældes. En god kropsholdning reducerer risikoen for stivhed og belastning af leddene.

Mere energi. Når du har en dårlig, sammensunken kropsholdning, skal din krop arbejde hårdere, fordi det er en unaturlig stilling. Musklerne bliver hurtigere trætte. Med en god kropsholdning spilder du ikke så meget energi.

Lettere at koncentrere sig. Den forbedrede iltforsyning, som en god kropsholdning giver, har en positiv effekt på hjernen og dermed på koncentrationen.

Ja, fordelene ved en god kropsholdning er utroligt mange. Og der findes hjælpemidler som holdningsveste og holdningsstøtter, der kan hjælpe dig på vej. Det kan være hårdt arbejde at arbejde med sin kropsholdning, men det betaler sig virkelig! Dit ældre jeg vil takke dig, hvis du tager hånd om og forbedrer din kropsholdning.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.