Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Ledsmerter

Pregnancy Joint Pain

Under graviditeten øges bevægeligheden i kvindens led. Især i bækkenet og det tilstødende område, når kroppen forbereder sig på fødslen. Denne øgede bevægelighed kan forårsage smerter og ubehag, især i områderne omkring bækkenet, lysken, hofterne, balderne, skambenet, bagsiden af lårene og lænden. Navnet på tilstanden er ledsmerter, selvom navnet kan være misvisende. Det handler ikke bogstaveligt talt om, at leddene bliver løse. Ægløsning er ikke skadeligt for hverken kvinden eller babyen, men det kan være ret besværligt. Et andet navn for laminitis er bækkensmerter.

Hver kvindes oplevelse af bækkensmerter er forskellig. Nogle oplever slet ingen problemer, men de fleste oplever i det mindste en vis grad af det. Det forekommer normalt midt i drægtigheden, men det kan også forekomme tidligt eller sent i drægtigheden. Det er almindeligt at have en mild smerte om morgenen, som øges i løbet af dagen, når kroppen motioneres. At gå op ad trapper eller sidde på gulvet kan gøre smerten værre. Symptomerne på forfangenhed omfatter f.eks. en dunkende, stikkende, udstrålende eller stikkende smerte i enhver del af kroppen, der er påvirket af forfangenhed. Låsning og problemer med at løfte ting, vride eller bøje kroppen er almindelige symptomer. I tilfælde af virkelig alvorlige problemer med gigt kan det være nødvendigt at bruge krykker.

Det er vigtigt at erkende, hvad der fungerer, og hvilke begrænsninger din krop har. Du skal blive ved med at bevæge dig, men tilpasse dine bevægelser til et langsommere tempo. Blodcirkulationen, som øges ved bevægelse, kan hjælpe med at lindre smerten. Praktiske ting at overveje er at vælge gode sko, en svangstøtte og blid massage og varme omkring det ømme område.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.