Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Rygsmerter

Spinal Cord Injury

Rygsmerter er meget almindelige, og næsten alle, uanset alder, rammes på et tidspunkt i deres liv. En almindelig form for rygsmerter er det, der kaldes en rygmarvsskade, med pludselige og stærke smerter i lænden, som bliver meget stiv og gør det svært at bevæge sig. Det kan føles, som om ryggen pludselig låser sig uden varsel. Smerten kan være skarp eller stråle ned i hofter og ben, når musklerne bliver meget spændte.

Det er svært at kende årsagen til rygsmerterne, som kan synes at komme uden grund. Man kan have belastet ryggen forkert med f.eks. tunge løft, eller det er noget, der har påvirket ryggen i lang tid, som f.eks. forkert kropsholdning, meget stillesiddende adfærd etc. Uanset årsagen vil ryggen stoppe op, og rygsmerterne kan udløses af noget så simpelt som at rejse sig eller bøje sig ned for at samle noget op fra gulvet.

Du har brug for behandling for at genvinde din rygs normale funktion; kiropraktik, fysioterapi eller behandling hos en naprapat. Det er vigtigt at træne og bevæge sig så meget som muligt, da det øger mobiliteten og blodcirkulationen i kroppen. For lidt bevægelse kan forværre tilstanden, da ryggen stivner af inaktivitet. Langsomme gåture eller anden blid motion kan være tilstrækkeligt. Vær forsigtig med din ryg og undgå tunge løft og forkert belastning.

Du kan lindre smerten, som ofte er intens, på måder, der føles godt. Hold ryggen varm med en varmepude eller et varmt brusebad. For nogle mennesker virker kulde bedre som smertelindring. Det kan også hjælpe at hænge med ryggen eller finde en afslappende hvilestilling.

Det er godt at bruge en form for rygstøtte, bælte eller korset for at lindre smerterne. Det giver god støtte og aflastning til ryggen og hjælper samtidig med at øge blodcirkulationen. Støtten er med til at fremskynde helingsprocessen, så du hurtigere kan genvinde normal bevægelighed. Denne type bælte er også skånsom for ryggen generelt og kan bruges som en forebyggende foranstaltning for at undgå problemer.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.