Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Diskusprolaps i nakken

Herniated Cervical Disc

Når man opdager en diskusprolaps i nakken, er det første symptom som regel smerter i nakken. Den præcise karakter af smerten kan variere fra person til person, f.eks. en brændende eller stikkende smerte, men det kan også være en nagende og vedvarende fornemmelse. Andre symptomer kan være smerter, snurren eller følelsesløshed i arme og skuldre. En diskusprolaps i nakken betyder, at en diskus mellem to nakkehvirvler er sprunget og klemmer nerverne der. Årsagen til diskusprolaps er stadig lidt uklar, men der ser ud til at være en genetisk disposition. Det er almindeligt, at diskusprolapser opstår, og mange gange vil man slet ikke have nogen symptomer, men det heler af sig selv.

Da det er uklart, hvorfor og hvordan diskusprolapser opstår, er det også svært at give tips til, hvordan man forebygger dem. En diskusprolaps er dog ikke noget, du skal frygte. Den heler normalt af sig selv, men i virkelig alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med en operation. For de fleste mennesker er smertestillende medicin normalt tilstrækkeligt i den akutte fase af smerten, ligesom man kan styrke sine muskler gennem motion. I nogle tilfælde kan en kiropraktor eller naprapat også hjælpe ved at blødgøre de omkringliggende led, da de ofte kan blive stive, når du går og spænder op på grund af smerten. Hvil dig, når du har brug for det, men prøv stadig at bevæge dig så meget som muligt.

Hvis du har en diskusprolaps i nakken, er det godt at holde sig fysisk aktiv for at styrke musklerne i ryg og nakke, men du skal gøre det forsigtigt. Træning med et træningsbånd/gummibånd er en blid og blød træningsform, som er ideel til denne type skade. Det kan også være rart at bruge et liniment eller en varmende creme til at smøre nakken, da musklerne nær den ødelagte diskus ofte kan blive ret stive. Kinesiotape tilpasset nakken kan også hjælpe, så de muskler, der ønsker at kompensere for diskusprolapsen, ikke bliver for overbelastede og udmattede. For ekstra støtte kan det være en fordel at bruge et ryglæn.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.