Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Dislokation af skulderen (skulderluksation)

Dislocated shoulder

Skulderluksation betyder, at overarmen forskydes fra sin normale position i skulderleddet af en stor kraft. Tilstanden er forbundet med betydelige smerter og forbliver sådan, indtil det lykkes at rette armen ud til sin naturlige position. Ud over smerter er skulderluksation forbundet med stor ustabilitet. Da traumet kan forårsage skade på de stabiliserende ledbånd, er det ikke ualmindeligt, at en person får gentagne skulderluksationer, når de først har haft det.

Der er faktisk to grunde til, at skulderen bliver ved med at gå af led gentagne gange. Den ene er, at der er mindre ustabilitet forårsaget af et traume, hvor ledkuglen er gået af led. Den anden grund er, at nogle mennesker kan have en medfødt ustabilitet i skulderleddet og derfor er mere tilbøjelige til at få skulderen ud af led. Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt hurtigt at få skulderen tilbage til sin oprindelige position. Det kan man gøre ved selv at genplacere skulderen, eller ved at få en anden til at genplacere den. Vellykket selv-repositionering reducerer risikoen for skader på skulderleddet. Vælger man at vente og så tage på skadestuen for at få hjælp, kan kramper og andre ufrivillige bevægelser føre til skader.

For at undgå at skulderen går af led, bør man sørge for at træne musklerne omkring området, så de bliver stabile, og man kan også bruge stabiliserende produkter og hjælpemidler som f.eks. en skulderskinne. Hvis du er blevet ramt, bør du sikre dig, at din styrke og bevægelighed er tilbage på niveau med din raske skulder, før du vender tilbage til hård træning eller sport.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.