Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Impingement

Impingement

Impingement er en smertefuld tilstand i skulderen, hvor det gør ondt at løfte armen og kan være svært at bruge armen, som man plejer. Skulderen er det led i kroppen, der kan bevæges i flest retninger, da den kan bøjes på næsten alle måder. Overarmen hæfter på skulderen med sener og ledbånd for at holde skulderen ordentligt på plads. Øverst på skulderen er der en ret snæver passage, hvor senerne passerer igennem, og hvis denne passage bliver for snæver, så senerne får svært ved at bevæge sig, kaldes det impingement. Når senerne bliver klemt, mister man styrke og bevægelighed i skulderen og armen. Oftest er impingement forårsaget af aldersforandringer eller overbelastning i forbindelse med arbejde eller sport.

Der er ingen åbenlys kur mod impingement, men man kan forsøge at træne musklerne i skulderen og armene. Hvis man træner andre muskler og sener, som ikke gør ondt, kan de aflaste og kompensere for det beskadigede område. Instinktet, når man har skuldersmerter, er ofte at holde skulderen i ro, men det er noget, man skal forsøge at undgå, da det kun fører til, at musklerne bliver svækket. I stedet bør man forsøge at finde træningsformer og bevægelser, som man kan udføre uden at udsætte skulderen og senerne for slid og smerte. Det kan også hjælpe at strække bryst- og rygmusklerne omkring skulderen og nakken, så de ikke trækker unødigt på skulderen og giver smerter.

For at kunne fortsætte med at bruge den skadede skulder og i sidste ende genvinde bevægeligheden og slippe af med smerterne, er det vigtigt at give skulderen tilstrækkelig støtte. I dag findes der flere forskellige typer skulderbeskyttere og -støtter, som kan hjælpe dem, der lider af smertefuld impingement, under rehabiliteringen af skaden. Beskytterne og støtterne kan bruges under genoptræning for at aflaste den skadede skulder så meget som muligt fra yderligere overbelastning. En skulderbeskytter varmer skulderen op, hvilket fremskynder helingsprocessen af skaden og dermed kan forkorte rehabiliteringstiden. Mange finder det behageligt at bære en skulderbeskytter, selv når de ikke træner, da skulderen har godt af at blive aflastet i hverdagssituationer.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.