Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Gigt

Gout

Urinsyregigt er en alvorlig betændelse i leddene, som kommer i hurtige anfald og kan være meget smertefuld. Det karakteristiske ved gigt er, at betændelsen som regel rammer storetåens inderste led. Men man kan også have problemer med betændelse i hælene, anklerne, håndleddene og albuerne. Årsagen til sygdommen er dannelsen af urinsyrekrystaller i leddene. Krystallerne forårsager store smerter i leddet, da de bliver til små skarpe nåle, der kradser på indersiden af leddene. Gigtanfald kan udløses, efter at kroppen har været udsat for en stor belastning, f.eks. en alvorlig infektion eller en operation. Man kan også få urinsyregigt, hvis man drikker meget store mængder alkohol og spiser en proteinrig kost.

Et enkelt anfald af urinsyregigt heler normalt i løbet af et par uger, men hvis betændelsen vender tilbage, kan du blive anbefalet medicin for at reducere risikoen for nye anfald. For at forebygge nye gigtanfald skal du prøve at undgå at drikke alkohol, mens du spiser store mængder proteinrig mad. Ellers er det vigtigt at motionere regelmæssigt for at hjælpe kroppen med at holde sig sund. Hvis du er overvægtig og har tilbagevendende gigtanfald, er det forebyggende at forsøge at tabe sig, så du ikke får et nyt anfald. Det er dog vigtigt ikke at tabe sig for meget på kort tid, da det også kan udløse et gigtanfald.

Det kan være meget svært, hvis ikke umuligt, at bevæge sig rundt, når gigten gør allermest ondt. Men så snart smerterne begynder at aftage en smule, kan det være en god idé at forsøge at starte en form for fysisk aktivitet for at fremskynde helingsprocessen og forhindre nye gigtanfald. For at gøre træningen lettere, så du ikke bliver for øm, når du bevæger dig, findes der mange forskellige typer beskyttelses- og støtteudstyr, som f.eks. kompressionsstrømper, der lindrer smerter i hæl og fod og kan være værd at prøve. Kompressionsstrømper øger blodgennemstrømningen og fremskynder derfor helingen af betændelsen. Du finder forskellige kompressionsstrømper i vores sortiment!

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.