Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Frossen skulder

Frozen Shoulder

Frossen skulder er en skade på skulderen, som udvikler sig over flere måneder. Symptomerne starter med smerter i den ene skulder, og efter et stykke tid stivner den, hvilket resulterer i nedsat bevægelighed. Deraf navnet 'frossen skulder'. Omkring skulderleddet findes en ledkapsel, hvis opgave er at stabilisere skulderleddet. Det er, når den trækker sig sammen og stivner, at fænomenet frossen skulder opstår. Det første tegn starter ofte, når man lægger sig til at sove. Efterhånden begynder det også at gøre ondt i løbet af dagen, når man forsøger at bevæge skulderen. Normalt vil man kun have problemer med den ene skulder, men i nogle tilfælde kan der være problemer i begge skuldre.

De mennesker, der er hårdest ramt, er mellem 40 og 60 år. Lægerne ved endnu ikke, hvorfor kun nogle mennesker rammes, men det ser ud til at være mere almindeligt blandt diabetikere. Skulderen heler normalt af sig selv, men det kan tage flere måneder. Selvom skulderleddet ofte heler af sig selv, bør man altid gå til lægen for at få bekræftet skaden. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at operere leddet. Lægen vil i første omgang henvise dig til en fysioterapeut, som vil hjælpe dig med øvelser for at mindske smerterne og genvinde bevægeligheden. Fysioterapeuten kan også give smertelindring som varme, kulde eller akupunktur. Det er svært at forebygge sygdommen, fordi lægerne endnu ikke ved, hvorfor den opstår.

En frossen skulder kan være flere måneder om at hele, og smerterne kan vare i årevis. Som nævnt kan smerterne lindres af f.eks. varme eller kulde. Da ledkapslen omkring skulderleddet ikke længere kan stabilisere på samme måde som før, kan det også hjælpe med produkter, der gør skulderen mere stabil. Hos os på Sportsmart.se finder du produkter, der er specielt udviklet til skulderproblemer. En skulderstøtte er et fleksibelt hjælpemiddel, som du bærer under tøjet, og som fås til både højre og venstre side. Neoprenmaterialet giver øget blodgennemstrømning og bedre kompression i området, hvilket kan reducere smerter. At have noget, der stabiliserer skulderen, kan også være med til at reducere smerterne.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.