Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Supraspinatus tendinitis (supraspinatus tendinose)

Supraspinatus tendinit (supraspinatus tendinos)

Skuldersmerter er almindelige. Efter en overanstrengelse eller skade kan senetilhæftningerne i skuldermusklerne blive påvirket, hvilket resulterer i smerter. En sådan tilstand er, når senen i supraspinatus-musklen bliver betændt. Det resulterer i smerter, når man løfter armen opad fra siden. Betændelsen forsvinder som regel i løbet af et par dage, men smerten kan vare ved; det er kendt som tendinitis, der bliver til tendinose. Smerterne kan stråle ned i armen, især om natten. Det kan være svært at ligge på den side, der gør ondt. Supraspinatus tendinitis er en almindelig kilde til skuldersmerter, især efter middelalderen. Tilstanden er mere almindelig hos diabetikere, nogle industriarbejdere og i sportsgrene, der involverer kast og bevægelser over hovedet. Symptomerne er ofte langvarige.

Forebyggelse af supraspinatus tendinitis handler i høj grad om at undgå den slags gentagne bevægelser, der forårsager skaden. For eksempel skal man undgå at arbejde med hænderne over skulderhøjde i mere end en time om dagen, tungt industriarbejde, gentaget arbejde, arbejde med tungt eller vibrerende værktøj. Hvis du har et arbejde, der indebærer disse risici, er der stadig foranstaltninger, du kan træffe. Det drejer sig om at opretholde en god arbejdsstilling med armene så tæt på kroppen som muligt, variere arbejdsstillinger og -opgaver, holde pauser og bruge hjælpemidler samt få hjælp fra en fysioterapeut. I de fleste tilfælde heler supraspinatus tendinitis spontant, men behandling er ofte nødvendig for at genvinde en god funktionsevne i skulderen.

Her på Sportsmart.se har vi en række produkter i flere størrelser, som kan hjælpe med at aflaste og stabilisere en smertefuld skulder. En varmende og stabiliserende støtte kan være behagelig at have på, både på arbejdet og derhjemme. Når du dyrker sport, kan du have brug for beskyttelse, der bevarer en god bevægelighed, men stadig stabiliserer skulderen. Vores skulderbeskyttere og skulderstøtter kan bæres diskret under tøjet eller over en tynd beklædningsgenstand, hvis du ønsker det. Vores produkter er holdbare og kan tåle daglig brug. Både massage og/eller skiftevis varme og kulde kan hjælpe på smerterne, og vi har også flere produkter på dette område. Varmeliniment, varmekold creme og massageolie kan hjælpe i de øjeblikke, hvor smerten er ekstra mærkbar.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.