Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Slidgigt i hoften

Hip Osteoarthritis

Slidgigt er en reumatisk ledsygdom, som rammer hver fjerde svensker over 45 år, især ældre, men også overvægtige. De fleste har svært ved at gå, men kan også opleve det, der kaldes "liggesmerter". Årsagen til smerterne er, at brusken i leddet svækkes og kan forsvinde helt. Brusken smøres af ledvæske, og hvis denne tilførsel stopper, slides brusken hurtigt. Det betyder, at hofteledskuglen ikke har nogen støddæmpende effekt, og når friktionen ophører, bliver området betændt. En årsag til problemet kan være overdreven og tung belastning af leddene, men mange andre faktorer spiller en rolle i udviklingen af denne sygdom. Da flere og flere unge mennesker rammes, leder videnskaben efter andre svar på sygdommen.

Træning og motion modvirker de fleste sygdomme og hjælper med at undgå slidgigt. Hvis man belaster leddene mere, øges produktionen af ledvæske, men hvis produktionen alligevel falder, er medicin vejen frem. Glucosamin påvirker brusken i leddene og hjælper ved mild slidgigt. Antiinflammatorisk medicin og smertestillende midler er ofte nødvendige for at reducere smerterne, men i nogle tilfælde er det nødvendigt med en hofteoperation.

Når du træner, lægger du grunden til din krops og dit sinds sundhed. Med forskellige hjælpemidler kan man også træne mere. Man kan f.eks. bruge sko med støddæmpende sål og indlæg, der absorberer stød fra jogging og gang. Støttestrømper med kompression hjælper blodcirkulationen, hvilket også gør det lettere at træne. At styrke kroppens holdning med rygstøtter, holdningsveste og holdningsbånd hjælper med at forbedre kroppens balance og mindsker risikoen for ensidige belastninger. Støtter og rygkorsetter kan hjælpe med både bevægelse og sovestilling, så kroppen får mere hvile i løbet af natten, så man undgår søvnforstyrrelser på grund af smerter. Liniment og andre salver giver bedre blodgennemstrømning til musklerne og reducerer inflammation. Så tøv ikke med at anskaffe og bruge hjælpemidler lige fra starten.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.