Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Infraspinatus tendinitis (infraspinatus tendinose)

Infraspinatustendinit (infraspinatustendinos)

Infraspinatus tendinitis betyder, at den sene, der hæfter på infraspinatus-musklen, som holder overarmen i skulderen, når armen roterer udad, er betændt. Det sker som regel efter en skade eller overanstrengelse, hvor senen er blevet beskadiget, så det er smertefuldt at løfte armen opad, ud til siden og trække armen bagud. Betændelsen er en del af den naturlige helingsproces efter traumet og heler normalt i løbet af et par dage. Hvis smerter og bevægelsesproblemer fortsætter på grund af vævsforandringer, kaldes denne tilstand i stedet for infraspinatus tendinose. Smerten genkendes som en udstrålende smerte, der spreder sig fra skulderen og ned i overarmen. Hvis skaden i denne fase belastes forkert, kan den udvikle sig, og helingsprocessen forlænges.

Når man har været hos lægen og fået en diagnose, kan en specialist udføre en række forskellige procedurer. Nogle af disse omfatter akupunktur, chokbølgeterapi og krydsfriktionsmassage. Det er vigtigt, at den tilskadekomne accepterer, at han eller hun har fået en vævsskade, som skal aflastes for at kunne hele ordentligt. Forsøg at undgå belastninger, som øger smerterne, undgå gentagne belastninger af skulderen, hvor armen ligger ud til siden, og undgå enhver form for statisk arbejde, som udløser smerterne. Det er godt, hvis du kan finde andre former for fysisk aktivitet end dem, der udløste skulderskaden, mens du følger et genoptræningsprogram, der er tilpasset dine behov og forudsætninger.

At følge et personligt designet genoptræningsprogram, der er tilpasset dine forhold, efter at du har lidt af infraspinatus tendinitis eller infraspinatus tendinosis, er afgørende for at have den bedst mulige chance for en fuldstændig helbredelse af skulderen. Men mens du gør det, kan det være nyttigt at stabilisere skulderen og den betændte sene for at undgå unødvendige smerter så meget som muligt. Der findes forskellige typer af skulderpuder og -støtter, som kan fremskynde og lette helingsprocessen. Disse skulderbeskyttere, som du kan finde her på Sportsmart.se, giver varme og stabilitet til det skadede område uden at være hverken ubehagelige eller forstyrre bevægelserne under dine genoptræningssessioner. Varmen accelererer også inflammationen og hjælper skaden med at hele hurtigere.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.