Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Smerter i skulderen

Shoulder Pain

Smerter og stivhed i skulderen eller i begge skuldre er en relativt almindelig lidelse. Oftest skyldes smerterne en overbelastning af en eller flere af senerne i skulderen eller en betændelse i den store slimsæk, kendt som impingement.

Impingement giver smerter i skulderen og overarmen, når armen løftes udad - opad. Det skyldes som regel, at en eller flere overbelastede sener kommer i klemme i skulderen. Årsagen til overbelastningen kan være meget atletisk aktivitet med armene over hovedet, eller andet uvant arbejde, der udføres med armene højt oppe, som f.eks. maling eller tapetsering.

En anden årsag til skuldersmerter kan være noget, der kaldes frossen skulder eller frossen skulder. Smerterne kommer pludseligt, stivheden udvikler sig over tid, og især pludselige, uforsigtige bevægelser forårsager stærke smerter. Sygdommen har en god prognose og heler som regel af sig selv inden for et til to år. Hvis du har fået smerter og stivhed i skuldrene, kan en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut give dig et træningsprogram eller en behandling, alt efter hvad der er årsagen til dine problemer. Fysisk aktivitet er med til at øge blodcirkulationen i skulderen og er godt, så længe man undgår de mest smertefulde bevægelser.

For at kunne bevæge sig så naturligt som muligt kan det være rart at have en støtte, der stabiliserer og varmer det overbelastede eller skadede område. En skulderstøtte eller skulderskinne giver både aflastning og stabilisering til den overbelastede og smertefulde skulder.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.