Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Iskias

Ischias

Noget, som mange mennesker lider af i livet, er iskias. Det opstår, når iskiasnerven kommer i klemme og forårsager snurren, smerte eller følelsesløshed i bagsiden af det ene eller begge ben.

Oftest er det en muskel, der irriterer iskiasnerven, ofte piriformis-musklen i sædet. Det kaldes falsk iskias og heler som regel af sig selv, hvis man hviler sig, ikke laver smertefulde bevægelser og aflaster den irriterede muskel.

I modsætning til falsk iskias er "ægte" iskias, når en diskus i ryggen er beskadiget og trykker på iskiasnerven. Ægte iskias kan være forårsaget af en ulykke, tunge løft eller bevægelser, der belaster rygsøjlen unaturligt. Hvis du tror, at du har ægte iskias, er det en god idé at besøge dit nærmeste sundhedscenter.

For både falsk og ægte iskias er aflastning og god kropsholdning vigtigt. Så undgå løft og bevægelser, hvor du roterer overkroppen. Samtidig bør du spænde i maven og huske at holde en god holdning, så snart du bevæger dig.

Du kan også få hjælp ved at bruge et ryglæn, gerne i kombination med ergonomiske sko eller indlægssåler. Det aflaster din krop, samtidig med at du bevarer en god holdning og hjælper din skade til at hele bedre.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.