Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Karpaltunnelsyndrom

Carpal Tunnel Syndrome

Karpaltunnelsyndrom er en smertefuld tilstand, der opstår i håndleddet og forskellige dele af selve hånden. Det er en ret almindelig tilstand, og der er en række årsager til, at den opstår. Den mest almindelige årsag siges at være arbejdsbelastning eller arbejdsstillinger, hvor håndleddet påvirkes, men skaden kan også skyldes andre underliggende sygdomme eller helbredstilstande. Tilstanden er mere almindelig hos kvinder end hos mænd og opstår som regel i middelalderen.

Karpaltunnelen er en smal passage i håndleddet, som dannes af flere forskellige knogler og et tykt ledbånd. Gennem denne tunnel løber medianusnerven og fingrenes bøjesener. Karpaltunnelsymptomer opstår, når rummet i denne kanal af forskellige årsager indsnævres og klemmer på nerven. De symptomer, der normalt er forbundet med denne tilstand, består af snurren, følelsesløshed og smerter i hånden og håndleddet. For mange patienter er smerterne værst om natten. Du kan også opleve, at du bliver klodset og akavet og ikke kan bruge dine hænder ordentligt. Det er let at tabe ting eller simpelthen ikke at kunne gribe fat i genstande. Det kan endda gå så vidt, at man får nedsat følelse og styrke i dele af hænderne.

Folk med karpaltunnelsyndrom lider ofte af smerter og ubehag i hånden og håndleddet. En måde at lindre disse symptomer på er at anskaffe sig en rigtig god håndledsstøtte. En korrekt konstrueret støtte kan give lindring til det skadede led. Da puderne stabiliserer håndleddet, lindrer de også de smerter, der kan opstå som følge af skaden.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.