Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Knæskallen ude af led (patellaluksation)

Dislocated kneecap (patellar luxation)

Patellaluksation er det medicinske navn, der bruges, når knæskallen går af led. Disse skader opstår, fordi knæets led og muskler ikke er i stand til at holde knæskallen på sin rette plads. Skaden opstår ofte, når man udfører en fysisk aktivitet, der belaster knæet meget, eller når knæet pludselig bliver ramt hårdt. Skaden er mere almindelig hos børn end hos voksne, fordi deres led er blødere, og deres muskler er mindre udviklede. Knæ, der går af led, er mindre almindelige hos voksne, men når de opstår, er konsekvenserne som regel mere alvorlige.

Det mest uheldige ved denne type skade er, at den ofte kommer tilbage. Med andre ord, når først knæskallen er gået af led, er det meget mere sandsynligt, at det sker igen. Det er derfor vigtigt at træne knæet efter en patellaluksation. Det gøres bedst i samråd med en fysioterapeut, som kan udvikle øvelser, der styrker musklerne i knæet. Styrkede muskler giver større stabilitet i knæet, hvilket også betyder, at der er mindre risiko for, at knæskallen går af led igen.

For yderligere at styrke et knæ, hvor knæskallen tidligere er gået af led, kan det være en god idé at købe en rigtig god knæskinne. Knæskinnen giver øget stabilitet til et svækket knæ og aflaster samtidig det skadede led. Den hjælper også med at holde knæskallen på plads, samtidig med at den reducerer den smerte og det ubehag, der kan følge med en patellaluksation.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.