Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

PFSS (patellofemoralt smertesyndrom)

PFSS (Patellofemoral Pain Syndrome)

PFSS er en almindelig årsag til problemer med knæskader. Syndromet rammer primært unge mennesker, især teenagepiger. Det er dog almindeligt hos begge køn og er mest udbredt mellem 15 og 30 år. Smerten forårsaget af dette syndrom er hovedsageligt centreret omkring knæskallerne og opfattes normalt som om, den kommer inde fra knæskallen. Smerten kan dog komme og gå og opleves som regel efter og under fysisk aktivitet, eller hvis man har siddet ned med bøjede knæ i længere tid.

Smerterne ved PFSS skyldes, at leddet mellem knæskallen og lårbenet bliver overbelastet. Man behøver ikke at have haft problemer med knæene tidligere for at udvikle PFSS. Ofte starter problemet i forbindelse med, at man træner oftere og mere intensivt end før. Hvis du er gået fra at være relativt utrænet til pludselig at træne flere dage om ugen, har du sandsynligvis større risiko for at udvikle PFSS.

Hvis du føler, at smerterne i dine knæ påvirker evnen til at træne og være aktiv, kan det være en rigtig god idé at anskaffe sig en form for knæbeskyttelse, der netop er lavet til at forebygge knæets stabilitet og aflaste dem. Dem kan du finde hos os, og du kan nemt bestille dem fra vores hjemmeside og webshop. De knæbeskyttere, der har indbygget kompression, hjælper dig med at bevare varmen og dermed bevægeligheden i dit knæ. I vores sortiment er der også knæbeskyttere, som er særligt velegnede til dig, der har problemer med det specifikke område omkring knæskallen.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.