Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Musearm

Mouse arm

Musearm er betegnelsen for de hånd- og armproblemer, der opstår ved hyppig og langvarig brug af en computermus. Musearm opstår let, hvis man arbejder ved computeren i lange perioder i løbet af dagen og bruger hånden med computermusen forkert. Når man holder computermusen i hånden med et unaturligt greb, fører det næsten altid til, at alle håndens muskler, sener og ledbånd bliver overbelastede, så hånden bliver syg. I de fleste tilfælde forsvinder musearmen af sig selv, men ofte må man døje med problemet i lang tid. Musearm er ikke navnet på en bestemt skade, men en fællesbetegnelse for et såkaldt smertesyndrom i armen.

Navnet musearm kommer af, at smerterne som regel ikke kun sidder i håndleddet, men også i næsten hele armen. Ømhed, stivhed, smerter, svaghed eller følelsesløshed kan være tegn på musearm. Smerterne i en musearm har som regel flere forskellige årsager. Der kan være en betændelse eller en skade på senerne, eller måske en nerve i klemme. Uanset hvad årsagen er, er skaden et resultat af langvarig overbelastning.

Dette almindelige problem kan forebygges ved at huske at sidde korrekt foran computerbordet, ikke blive i den samme stilling hele tiden og holde små pauser, arbejde med armene tæt på kroppen og holde håndleddet lige og ikke vride det ind mod lillefingeren.

Smerter i musearmen kan lindres ved at bruge forskellige ergonomiske hjælpemidler, f.eks. en håndledsstøtte, som giver håndleddet god stabilitet og støtte under de forskellige overbelastninger af håndleddet.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.