Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Smerter i albuen

Elbow pain

HVORFOR FÅR MAN SMERTER I ALBUEN?
Smerter og problemer i albuen skyldes som regel overbelastningsskader med lokal inflammation i albuens indre eller ydre senetilhæftninger. Overbelastningen kommer ofte fra statisk monotont arbejde med hånden og fingrene i samme stilling i lang tid eller tungere gentaget arbejde. Ketsjersport som tennis og padel giver ofte anledning til tennisalbue, men overbelastningsskaden er også almindelig blandt håndværkere, såsom tømrere og blikkenslagere. Der er også tilfælde af albuesmerter fra statisk arbejde ved computeren, kendt som musearm. Fænomenet golfalbue minder meget om tennisalbue, men det er som regel venstre hånd (for højrehåndede), og det er i stedet musklen på undersiden af armen, der gør ondt.

De albuebeskyttere, vi har i vores sortiment, er designet til at støtte albueleddet lokalt og har et anatomisk design, der giver øget kompression lokalt. Kompressionen i albuebeskytterne støtter leddet lokalt og øger generelt cirkulationen i albueleddet, hvilket ofte opleves som direkte smertelindring. Mange beskyttere har også aflastende egenskaber i form af spænder og puder.

Betændelser i albuen er ofte relateret til håndens og fingrenes bøje- og strækkemuskler. Derfor kan det være nyttigt at supplere albuebeskyttelsen med en håndledsbeskytter.

HVAD GØR EN ALBUEBESKYTTER EGENTLIG?
Afhængigt af model og design kan en albuebeskytter have en eller flere forskellige funktioner.
De primære funktioner for albuebeskyttere kategoriseres ofte i følgende produktegenskaber:

Aflastning. En aflastende albuebeskytter har altid forskellige aflastende komponenter, ofte kaldet puder. En pude er som regel en forstærkende aflastningskomponent, der har til opgave at koncentrere funktionen til den korrekte muskelmave eller sene.

Stabilitet. Stabiliteten i en albuebeskytter kommer som regel fra albuebeskytterens stabiliserende skinner, som normalt er lavet af metal og bidrager til øget støtte og kontrol af albueleddet.
Beskyttende.

Anti-vibration. En vibrationsdæmpende albuebeskytter reducerer vibrationer fra hånd og håndled op til albuens senefæste ved hjælp af en stødabsorberende pude af PU, der dækker det meste af underarmen for bedst muligt at reducere muskelvibrationer fra hånden op til albuen.

Bevægelsesbegrænsende. En bevægelsesbegrænsende albuebeskytter er designet til at støtte og stabilisere albueleddet med en specifik funktion til at forhindre overstrækning og hyperekstension i albuen.

HVAD SKAL JEG GØRE FOR AT SLIPPE AF MED ALBUESMERTER?
Tennisalbue forsvinder ofte af sig selv med tiden, men der er flere forskellige måder at lindre tennisalbue på for at fremskynde helingen. Jo tidligere du tager fat på problemet, jo hurtigere går helingsprocessen. Der er flere forskellige hjælpemidler til effektivt at lindre tennisalbue i hverdagen, på arbejdspladsen eller under sport og motion.

Her er nogle tips og tricks:

STOP MED AT GØRE DET, DER FORÅRSAGER SMERTEN
Hvis tennisalbuen er forårsaget af en klart identificeret situation, f.eks. en arbejdssituation eller intenst tennisspil, er afholdenhed fra intens smerte det første naturlige skridt for tennisalbuen. Afholdenhed fra gentagne tunge belastninger, der kan påvirke problemet negativt.

FÅ EN HÅNDLEDSSTØTTE
Da håndleddet er involveret i årsagen til tennisalbue, ses en håndledsstøtte ofte som en meget effektiv afhjælpning af tennisalbue. Håndledsstøtten placerer håndleddet i en mere gunstig position for aflastning af tennisalbuen. Håndledsstøtten kan også bruges om natten for effektivt at modvirke smerter forårsaget af at sove med et bøjet håndled. En håndledsstøtte kan også bruges efter en skade i forebyggende øjemed og under genoptræning af tennisalbuen.

UDSTRÆKNING
Udstrækning er ofte en effektiv måde at styrke underarmens muskler på og også forbedre musklens fleksibilitet med det formål at reducere belastningen over det betændte senefæste. Udstrækning af tennisalbuen bør ikke give smerter under træningen og bør udføres på en blid og kontrolleret måde. En fysioterapeut er ofte meget god til at designe individuelle genoptrænings- og trænings-/udstrækningsprogrammer i overensstemmelse med dine unikke behov.

TÆNK PÅ ERGONOMI
Tilpas arbejdspladsen for at forebygge problemer. Inspektion af arbejdsstillinger, udstyr, belastning, fejlbelastning og andre arbejdsrelaterede miljøer kan spare meget tid og reducere risikoen for tilbagefald på lang sigt.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.