Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Tennisalbue

Tennis elbow

Fænomenet tennisalbue er alt andet end sjovt. Det kan få selv den mindste anstrengelse til at føles hård og stressende. Normalt heler skaden af sig selv, men den kan være meget smertefuld i mellemtiden. Heldigvis er der hjælp at hente, som regel i form af smarte albuebeskyttere. Der findes også mere avancerede behandlingsmetoder, som du kan læse mere om senere.

Men først - hvorfor får man tennisalbue, og hvad er de første symptomer? Langt den mest almindelige årsag til tennisalbue er ensformigt arbejde. Hvis du sidder foran computeren det meste af dagen og bruger en klassisk mus til at navigere rundt på skærmen, er det let at overbelaste vævsfæstet i albuen.

Man kan også få tennisalbue meget pludseligt, f.eks. hvis man bruger en hel dag på at løfte tungt og udsætter sin albue for betydeligt mere belastning end normalt. Det kan forebygges ved langsomt og gradvist at øge belastningen på albuen og vævet.

Symptomerne på tennisalbue er næsten altid de samme, selvom de kan variere meget i graden af smerte. Smerter på ydersiden af albuen og en generel stivhed i albuen er meget almindelige symptomer. Det er også almindeligt at føle svaghed i håndgrebet og smerter, når man strækker albuen.

Hvis du har lidt af tennisalbue, findes der en lang række skinner, som gør hverdagen meget lettere. Beskyttelsen kan også bruges i træningen, både for at forebygge skader og for at lindre smerter. Der findes også masser af øvelser på nettet, som du kan bruge til at slippe af med din tennisalbue så hurtigt som muligt. Hvis det ikke er nok, kan du også lede efter en egnet klinik, der udfører mere avancerede behandlinger for tennisalbue. På en klinik kan du få akupunkturbehandling og kortisonindsprøjtninger.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.