Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Overrivning af lægmusklen

Chafing (Torn Calf Muscle)

Smerter i læggen er ikke en klinisk diagnose i sig selv, men snarere en samlebetegnelse for forskellige symptomer, der kan skyldes forskellige skader. Men de symptomer, der normalt samles under fællesbetegnelsen gnavesår, er akut smerte, ømhed, stivhed, krampe, følelsesløshed og brændende smerte i læggen. Gnavesår opstår ofte efter fysisk aktivitet og sport, der involverer hurtigt løb i forskellige retninger. Det er muligt at slippe af med gnavesår, men ofte er symptomerne tilbagevendende og noget, man må leve med i lang tid. En muskeloverrivning i en af lægmusklerne og en skade på bindevævet mellem den indre og ydre del af lægmusklen er de to mest almindelige årsager til, at man får gnavesår.

Da symptomerne på gnavesår kan have forskellige underliggende årsager, varierer tilgangen til genoptræning fra tilfælde til tilfælde. Muskeloverrivninger viser sig normalt som akutte smerter i læggen, og du bliver nødt til at tilpasse din genoptræning for at reducere belastningen på læggen, før du gradvist vender tilbage til det normale aktivitetsniveau. Selv om det kan være meget smertefuldt, når man får en fibersprængning, er det vigtigt for musklens helingsproces, at man kommer i gang og bevæger sig på et tidligt tidspunkt. Hvis du løber, kan smerten skyldes, at akillessenen trækker for meget på de dybe muskler i læggen. I så fald kan det være en god idé at gennemgå dit skridt og dine løbesko for at sikre, at læggen ikke bliver overbelastet i fremtiden.

Da det er meget vigtigt for lægmusklens helingsproces, at du på trods af smerterne kommer i gang og bevæger dig rundt, kan det være godt at se på, om du kan bruge nogle hjælpemidler til at lette helingsprocessen og mindske smerterne. Kompressionsstrømper kan være gode at have på både under genoptræning, men også ellers, da de øger blodcirkulationen i læggene. Det fremskynder helingsprocessen i musklen og varmer benet, hvilket er med til at reducere smerterne. Det er også vigtigt at gennemgå dine løbesko for at sikre, at du har et par med nok støtte og støddæmpning til at rette foden ordentligt ud. Dæmpende gelindlæg, som effektivt forhindrer læggene og akillessenerne i at blive overbelastet under fysisk aktivitet, kan også hjælpe på smerterne.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.