Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Reumatisme - reumatiske sygdomme

Rheumatism - rheumatic diseases

Reumatisme eller reumatiske sygdomme er en paraplybetegnelse for flere forskellige sygdomme, der har det til fælles, at de giver stive og smertende led. Nogle af de mest almindelige er leddegigt, psoriasisgigt, fibromyalgi og gigt. Den mest almindelige sygdom er osteoartritis, som betyder, at brusken mellem leddene ikke længere dannes og nedbrydes normalt. Slidgigt rammer så mange som hver fjerde svensker over 45 år, men det kan også ramme unge mennesker. De første symptomer er smerter i leddene, som opstår spontant under normale hverdagsaktiviteter. Årsagerne til gigt er stadig ikke helt klarlagt, og selvom det hovedsageligt rammer ældre, er det ikke en del af den naturlige aldringsproces. Nogle af årsagerne er dog rygning, hormonelle forandringer og arvelighed.

Da der findes mange forskellige typer gigt, skal de forebygges og behandles på forskellige måder. For den mest almindelige type, slidgigt, bør du fortsætte med et rimeligt niveau af fysisk aktivitet, og en fysioterapeut kan hjælpe dig med at udforme et træningsprogram, der er skræddersyet til dine individuelle behov. Hvis du er nødt til at tage smertestillende medicin for at kunne træne, bør du altid konsultere din læge først. Hvis du er overvægtig, bør du gå ned på en normal vægt. Det gælder både forebyggende, og når du allerede er blevet ramt. Husk, at du ikke behøver at søge læge for at få en henvisning til en fysioterapeut. Du kan skrive din egen henvisning eller begynde at træne på egen hånd med f.eks. en personlig træner.

Hvis du har smerter, findes der produkter, som kan hjælpe dig både i dagligdagen og under træningen. En håndledsskinne kan give støtte til dem, der lider af gigt eller anden reumatisme. Støtten øger blodcirkulationen i håndleddet, hvilket reducerer både spændinger og smerter. Albuebeskyttere kan være en hjælp for personer med gigt. Beskyttelsen har en indbygget kompression, der giver bedre stabilitet til albuen og dermed kan hjælpe dig med at udføre dine træningsøvelser korrekt. Det er vigtigt at udføre øvelserne, som din fysioterapeut eller personlige træner har vist dig, fordi det reducerer risikoen for andre skader. En strikket albuebeskytter er også velegnet til personer med slidgigt. Produktet bæres over armen og kan bæres under tøjet.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.