Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Ustabilt knæ

Knee Instability

Knæinstabilitet er en skade, der kan skyldes mange forskellige ting. Oftest skyldes denne type problemer dog skader på et eller flere ledbånd i knæet. Det kan være det forreste eller bageste korsbånd eller endda menisken. Uanset hvilken skade, der forårsager ustabiliteten, er det et faktum, at musklerne omkring et alvorligt skadet led hurtigt mister deres styrke.

For at opbygge et ustabilt knæ er det vigtigt at træne, og at træne på den rigtige måde. At få et stabilt og fuldt funktionsdygtigt knæ tilbage kræver hårdt arbejde. Du skal opbygge de muskler, der omgiver leddet, for at genvinde stabiliteten i knæet. Det gøres bedst gennem øvelser og træning med en fysioterapeut. Men det er også vigtigt at deltage i såkaldt funktionel træning. Øvelser kan kun gøre en vis del, for at blive fuldt restitueret er det vigtigt at træne knæets funktionalitet. Det gøres bedst ved at gå ture på ujævnt underlag eller ved at cykle.

Der findes hjælpemidler, som kan hjælpe, hvis man lider af ustabilitet i det ene eller begge knæ. En knæskinne kan være meget gavnlig, hvis knæene viser nogen form for svaghed. Denne type beskyttelse er anatomisk udformet og aflaster det ustabile knæ og giver den ekstra støtte, der kan undgå smerter og gøre det muligt at fungere og udføre fysiske aktiviteter, selv om knæet ikke er 100% funktionelt.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.