Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Platfod

Flat feet

Platfod er præcis, hvad det lyder som, foden er flad, det vil sige, at fodbuen er mere eller mindre nedsunken i stedet for den normale bue. Nogle af os er født med det, mens de fleste af os får det med årene. Den indre svangbue falder sammen med alderen, og det fører ofte til overpronation, hvilket betyder, at foden ruller indad og belaster anklen og benet for meget. Den lave placering af svangen får dig til at gå mere på indersiden af foden, hvilket skaber en fejlstilling af foden. Platfod giver ikke altid problemer, men kan give smerter i skinneben, knæ og ryg. Du kan opleve smerter under foden, især i hælen, når du er overbelastet.

En almindelig årsag til platfod, eller nedsunken forfod, er, at det er arveligt. Men det kan også forårsages eller forværres af faktorer som alder, fedme eller graviditet. Vores livsstil spiller også en rolle. Hvis vi f.eks. går og står meget på arbejdet, bidrager det til fladere svangbuer, især hvis underlaget er hårdt. Selv dårlige sko kan få vores fødder til at falde sammen og rulle mere indad, end de burde.

Når man er platfodet, er det vigtigt at have sko på, som giver god støtte til foden. Hvis de sko, du bruger, har en flad indersål, kan du få en bedre holdning og støtte til din fod med svangstøtter. Hvis du vil have ekstra støtte og stabilitet til hele foden, skal du bruge en halv eller hel sål. Fodindlæg støtter fodbuen, forebygger overpronation og giver kroppen en korrekt holdning. Fodindlæg skal være fleksible og bevæge sig med foden og støtte alle tre fodbuer. Indlægssålerne giver både støtte og en behagelig følelse, når man går eller løber.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.