Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Skinnebensbetændelse

Shin Splints (Periostitis)

Skinnebensbetændelse er egentlig ikke en betændelse, men en slidskade. Hvis du har overbelastet musklerne og knoglerne i underbenet, kan det give smerter i knoglehinden, hvor musklerne hæfter. Du kan få det ved at gå eller løbe mere end normalt. Hvis du har skinnebensbetændelse, gør det som regel ondt på indersiden eller forsiden af skinnebenet. Det kan føles som en kedelig smerte, især når du lægger vægt på det. Normalt går det væk af sig selv med hvile og tid, men nogle gange kan du have brug for behandling.

Skinnebensbetændelse kan opstå, hvis du overbelaster dit underben, som regel ved at løbe eller hoppe. Du kan have startet din træning med et brag eller øget den for hurtigt, løbet på et for hårdt underlag eller trænet med sko, der ikke er gode til dine fødder. Folk, der pronerer, har høje svangbuer eller er platfodede, er mere tilbøjelige til at få denne type skade. Først føler man smerte efter træningen, men hvis man fortsætter med at træne, vil smerten også opstå under selve aktiviteten.

For at undgå langvarige problemer er det vigtigt at behandle dem så hurtigt som muligt. Du bør holde pause fra anstrengende træning, indtil du ikke længere har smerter. I mellemtiden kan du træne med mindre belastning på underbenet, f.eks. cykling og svømning. Du kan prøve at strække musklerne på forsiden af dit underben, når du har skinnebensbetændelse. Hvis symptomerne ikke forsvinder i løbet af et par uger, kan du få brug for behandling hos en fysioterapeut eller naprapat.

Det er vigtigt at have gode, solide sko på, når man går og løber. Det kan også hjælpe, hvis du har indlæg eller specielle såler i skoene, som er stødabsorberende. Indlægssåler virker både forebyggende, og når man allerede har problemer. Det føles som regel godt at give støtte og varme til underbenet, og det kan du gøre ved at bruge en elastisk lægbeskytter. Det hjælper med at øge blodcirkulationen og lindrer samtidig smerter.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.