Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Springerknæ

Jumper's knee

Springerknæ er en sportsskade, der også kan kaldes patellar tendinitis. Skaden er en form for gentagen belastningsskade og opstår i en sene i knæet. Definitionen af patellar tendinitis bruges, hvis problemet er forudgået af inflammation, men der kan også være smerter uden inflammation. I så fald kaldes det patellar tendinose eller patellofemoralt smertesyndrom. Springerknæ forårsager altid en vis grad af smerte.

Diagnosen springerknæ forekommer i forskellige sammenhænge, men er mest almindelig i sportsgrene, hvor man løber og springer meget. Fodbold-, håndbold- og højdespringsatleter er særligt repræsenteret, når det gælder problemer med springerknæ. Skaden, som sidder på den øverste del af knæskalssenen, opstår, når knæskalssenen udsættes for overdreven belastning eller et gentaget forkert bevægelsesmønster. Det er en af de mest almindelige overbelastningsskader i knæleddet hos idrætsudøvere. Forskellige grader af skaden kan manifestere sig på forskellige måder, såsom smerter før, under og/eller efter aktivitet.

Behandling af springerknæ kan ske gennem excentrisk styrketræning og fysioterapi. Problemer, der ikke forsvinder, kan kræve operation. Forebyggelse af springerknæ kræver, at atleten træner korrekt og opbygger styrke og stabilitet omkring knæet. Som med al træning bør man varme ordentligt op, før man øger belastningen. Det er vigtigt at praktisere god teknik og ikke belaste knæet unødigt under træningen.

Der findes også et stort udvalg af forskellige knæbandager, som kan aflaste og lindre smerter for dem, der er ramt af springerknæ. En knæskinne kan også bruges i forebyggende øjemed.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.