Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Slidgigt i knæet

Knee osteoarthritis

Knæartrose er en af de mest almindelige årsager til knæsmerter. Slidgigt nedbryder den blødgørende og smørende brusk i knæleddet, og den ændrer sig gradvist. Når brusken nedbrydes, gnider knogle mod knogle, hvilket forårsager smerter i knæet. Det er almindeligt at føle smerte, når man bøjer knæene eller går op ad trapper, men det kan også mærkes i hvile. Nogle gange kan det føles hævet og varmt omkring knæet.

Slidgigt kan skyldes flere forskellige ting, og man ved ikke helt, hvad der forårsager slidgigt i knæet, men risikoen for at få det øges, hvis man har skadet sit knæ, har nedsat muskelstyrke i benene eller er overvægtig. Det kan også til dels skyldes arvelige faktorer. Knæartrose giver ikke altid problemer, men kan udvikle sig langsomt over tid og er mere almindelig hos ældre mennesker.

Den bedste måde at forebygge og behandle slidgigt på er gennem en aktiv livsstil og motion. Det styrker musklerne og området omkring knæet og giver en bedre naturlig støtte. Stærke benmuskler tager trykket af knæet. Du kan få både behandling og hjælp til et træningsprogram hos en fysioterapeut. Med en aktiv livsstil og regelmæssig træning kan du reducere smerterne ved slidgigt i knæet.

Du kan også have gavn af en knæskinne eller knæbeskytter mod slidgigt. De kan endda være så effektive, at en operation kan udskydes eller helt undgås. Knæbandager giver øget stabilitet og kan bruges både som en forebyggende foranstaltning og som en aflastning af et allerede skadet knæ. Den holder dig varm og mobil, samtidig med at den giver god stabilitet til knæet. Disse typer knæbeskyttere har vist sig at være meget effektive og funktionelle.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.