Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Meniskskade

Meniscus tears

I vores knæ er der to halvmåneformede skiver. Deres funktion er at fungere som støddæmpere og beskytte mod belastninger forårsaget af f.eks. gang, hop eller løb. Nogle gange kan der opstå skader i menisken, og folk, der dyrker meget sport, og ældre mennesker er særligt udsatte. Et kraftigt vrid kan føre til en meniskskade.

Meniskskader kan resultere i afrivninger eller i, at et stykke af menisken løsner sig. Det løse stykke kan så sætte sig fast et sted i knæleddet og medføre, at du oplever en låsning af knæleddet. Låsningen mærkes, når man strækker eller bøjer leddet. Hvis du har en skade på menisken, kan du ud over låsningen i knæet opleve smerter, når du vrider knæet eller sætter dig på hug. Ofte kan man også se hævelse i knæet.

Hvis du har en mindre meniskskade, heler den ofte af sig selv. Du bør hvile dit knæ og vente på, at menisken kommer sig. Fysioterapi vil normalt være påkrævet, og hvis det er en mere alvorlig skade, som ikke heler af sig selv, kan det være nødvendigt at operere menisken.

Der er nogle ting, du kan gøre for at forebygge meniskskader. Du skal huske at træne og opbygge en stabil muskulatur i benet og omkring knæet. Med korrekt styrketræning kan du opbygge den stabilitet, der støtter og beskytter menisken. Du kan også tænke på at strække ud og holde området omkring knæet blødt og smidigt. En fleksibel knæbandage til meniskskader giver aflastning, støtte og smertelindring i tilfælde af en meniskskade.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.