Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Apofysitis

Apophysitis

En af de mest almindelige årsager til hælsmerter hos børn er apofysitis eller Severs skade. Skaden skyldes overbelastning og opstår efter meget træning og ved forkert belastning af foden over en længere periode. Børn mellem 8 og 15 år er mest påvirket af denne betændelse. I den alder vokser børn meget, og kombinationen af hurtig vækst og overbelastning kan føre til apofysitis. Det er vækstzonerne i hælbenet, der belastes, og udviklingen forstyrres, hvilket resulterer i smerter som et symptom. Smerterne kan opstå pludseligt og sidder ofte bag på hælbenet. Skaden heler af sig selv, men det kan tage op til et år.

Hvis dit barn har lidt af apofysitis, bør du gå til lægen for at få bekræftet skaden. Bagefter anbefales det, at du prøver en ortopædisk fodseng til dit barn. Det er for at mindske smerten, men også for at fremskynde helingsprocessen. Ortopædkirurger laver først en afstøbning af barnets fod efter at have kortlagt bevægelsesmønsteret. Derefter laver de et indlæg, som kan bruges i alle typer fodtøj. Barnet kan bevæge sig og deltage i sine fritidsaktiviteter som normalt og som før skaden. Det kan stadig gøre ondt i hælen, når indlægget er på plads i skoen, men det bør ikke være smertefuldt. Andre ting, du selv kan gøre, som kan hjælpe, er at hvile og strække foden.

For at forebygge denne type problemer er det vigtigt at have gode sko og såler. Mange børn og unge går i dag i sko med flade såler. Det betyder, at foden ikke får den støtte eller stabilitet, den har brug for, hvilket kan føre til smerter. Betændelsen kan mærkes bedre med en ankelstøtte, der løber langs bagsiden af hælen. Den giver også varme, hvilket kan være gavnligt ved smerter og betændelse. Fordi støtten er tynd, passer den let ned i skoen. Specialstrømper, der styrker og støtter hælen, kan også være en mulighed. Specialstrømper er en slags kompressionsstrømper med åben tå, som bæres over foden. Strømperne fås i forskellige farver og mønstre, så barnet selv kan vælge.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.