Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Ømme fødder

Sore feet

De fleste mennesker har oplevet at have ømme fødder på et tidspunkt. De mest almindelige årsager til ømme fødder er, at man har de forkerte sko på eller går betydeligt mere i løbet af en dag, end man er vant til. Andre tilstande, som f.eks. graviditet, kan også forårsage ømme fødder. Det samme gælder, hvis man har været udsat for skader eller sygdomme, der kan give lignende problemer.

Der er flere ting, du kan gøre for at undgå trætte, ømme og overanstrengte fødder. Foden er en del af kroppen, der belastes meget, når vi går på den hver dag, og det er vigtigt at passe godt på sine fødder. For at undgå ømme fødder er det vigtigt gradvist at øge og vænne fødderne til større belastninger, så de ikke bliver overbelastede. Fodbad og massage af fødderne øger blodcirkulationen og gør fødderne blødere og mere fleksible. Gode kompressionsstrømper forebygger også hævede fødder og øger blodcirkulationen i fødder og lægge. Gode kompressionsstrømper kan også fremskynde din restitution og reducere smerten ved træning takket være den øgede blodcirkulation, de skaber.

For at forebygge ømme fødder er det også vigtigt at bruge fodtøj og skotilbehør, der passer til dine fødder. Den type sko, du vælger, afhænger af den påtænkte aktivitet. Sko, der er velegnede til en hurtig løbetur, har ikke de samme egenskaber som sko, der er velegnede til en lang vandretur i bjergene, for eksempel. En sko skal have den rette støtte og dæmpning til formålet, samt såler eller indlæg, der er tilpasset din fods form, den teknik, du går eller løber med, og din vægt. Se vores udvalg af scholl-sko, og vælg mellem fritids- eller vandresko. Der findes indlægssåler, som giver den nødvendige støtte og dæmpning til svang og hæl, samt hælkapper og kiler, som aflaster ved forskellige fodskader. En ordentlig sål anbefales til både elitesportsfolk og hverdagsmotionister, da mange sko desværre ikke kommer med en tilstrækkeligt konstrueret indersål.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.