Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Betændelse i hælen

Tendinitis

En relativt almindelig tilstand, der kan opstå ved fysisk aktivitet, måske især ved hop og løb, er betændelse i halsen. Mere end halvdelen af alle løbere, der løber 6-7 kilometer hver uge, lider af tilstanden. Når en person udvikler betændelse i helbredet, oplever vedkommende stigende smerter forårsaget af betændelsen.

Tilstanden kan f.eks. opstå, hvis man er begyndt at træne på en måde, man ikke er vant til, eller hvis man er begyndt at træne hårdere end normalt. Ældre mennesker kan også opleve tilstanden, når de går længere, end de er vant til. Ud over hælsmerter kan hælbetændelse også give stivhed i anklen, akillessenen og læggen. Betændelsen kan også udvikle en klump på akillessenen lige over hælen. Betændelsen kommer som følge af, at senen i hælen bliver overbelastet og udsat for mange små traumer. I nogle tilfælde opstår betændelsen i stedet i en slimsæk, der ligger på indersiden. Hælbetændelse er som regel let at behandle. Du bør afholde dig fra at bruge foden, mens betændelsen heler.

For at forebygge hælbetændelse er det vigtigt, at dit træningsudstyr giver den støtte og stabilitet, du har brug for. Nogle mennesker kan f.eks. være nødt til at bruge specielle såler i deres sko for at give deres fødder tilstrækkelig stødabsorbering og støtte. Derudover findes der nu hælskåle og hælkiler, som er specielt designet til at give aflastning, støtte og smertelindring ved hælbetændelse.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.