Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Pronation

Pronation

Pronation er en betegnelse for den bevægelse i kroppen, hvor en kropsdel roterer indad, og det kan f.eks. være en underarm eller foden. Udtrykket er almindeligt, når man taler om fodens bevægelse, og det er vigtigt, når man f.eks. designer den rigtige type sko og skotilbehør som såler og indlæg.

Pronation er den mest almindelige måde at bevæge foden på, når man går eller løber. Det betyder, at man starter med at sætte foden ned med ydersiden af hælen og derefter ruller foden diagonalt, hvilket resulterer i en pronation med en indadvinklet fod. De, der ikke går og løber med pronation, gør det modsatte, hvilket kaldes supination. Neutrale løbere er dem, der hverken pronerer eller supinerer. Du kan finde ud af, hvilken type løber du er, ved at placere dine slidte sko på en flad overflade. Hvis dine sko hælder indad, overpronerer du, når du løber.

Fodens form, herunder svangens struktur, om du pronerer eller ej, og din kropsvægt vil afgøre, hvilken type sko der passer til dig. Typen af aktivitet er også vigtig at overveje. Du behøver dog ikke at købe nye sko, hvis dine ikke er tilpasset dit bevægelsesmønster. I dag findes der indlægssåler og indlæg, der kan korrigere din fods bevægelse, når du løber, og give dig den støtte, du har brug for, hvilket også er en billigere løsning end et par nye sko. Hvis du pronerer, kan du forebygge skader og smerter ved at vælge såler eller hælpuder, der modvirker pronation.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.