Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Hævede fødder

Swollen feet

Nogle gange kan man opleve hævede fødder. Årsagen til dette, og om det er forbundet med smerter, afhænger af årsagen til hævelsen. Generelt skyldes hævelse ved sportsskader til dels udsivning af frit blod i vævet, men hovedsageligt udsivning af væske fra lymfesystemet, når der er en forhindring i kredsløbet. Størrelsen af hævelsen afhænger af mængden af blødning. Ofte kommer hævelsen ikke med det samme, men først et stykke tid efter skaden. Op til 48 timer efter skaden kan hævelsen øges.

Behandling af smerter bør primært fokusere på at reducere hævelsen. Det skyldes, at graden af hævelse og den oplevede smerte er direkte relateret til hinanden. Hævelse øger trykket på vævet, og der opstår smerte. Den mest effektive metode til behandling af hævelse er en trykbandage. I løbet af få sekunder er mindst 90% af blødningen blevet forhindret med trykbandager. Smertestillende medicin kan bruges til at reducere smerten.

Den hurtigste måde at hele på er at forhindre hævelsen i at udvikle sig. I en nødsituation skal området med hævelsen holdes stille. Det kan ske i op til 20 minutter, mens blødningen fortsætter. Når blødningen er stoppet, er der ingen grund til at holde området stille, og efter 24 timer er det mere nødvendigt at holde kropsdelen aktiv i stedet for at hvile.

For at bekæmpe hævede fødder anbefales kompressionsstrømper, som forbedrer blodcirkulationen, forhindrer blodpropper og også fungerer som en trykbandage for mindre hævelser og derved reducerer hævelsen. Kompressionsstrømper fås i både lave og høje modeller, der når ned under knæet.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.