Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Forstuvet ankel

Sprained ankle

Det er nemt at forstuve foden, vi har alle prøvet det på et tidspunkt. Man behøver ikke at spille fodbold eller dyrke anden sport for at forstuve sin ankel, det kan være nok at glide på vej til toilettet. At holde kroppen i bevægelse og styrke musklerne omkring anklen minimerer risikoen for en forstuvning, men nogle gange kan uheldet være ude, selv for den mest veltrænede person.

Hvis det sker, er der et par ting, du kan gøre for at minimere smerten og forkorte restitutionstiden. Løft din fod, hvilket betyder, at din ankel skal være højere end dit hjerte. Det tager noget af smerten og reducerer hævelsen.

Når det er gjort, skal du vikle en elastisk bandage om foden for at reducere blødningen, hvilket hjælper skaden med at hele hurtigere. Lad bandagen sidde i ca. 15 minutter. Hvis du føler, at din fod er ved at falde i søvn, har du pakket den for stramt ind, så sørg for at løsne bandagen lidt.

For at komme hurtigere i gang med træningen igen, er det almindeligt at tape anklen. Det gør man for at give ekstra støtte og mindske risikoen for, at skaden trækkes op eller forværres. Men det er tidskrævende at tape en forstuvet fod, og det kan også være meget smertefuldt at fjerne tapen efter et svedigt træningspas.

I stedet anbefales en behagelig vulkaniseret beskytter. En ankelbeskytter er nem at tage af og på, nem at rengøre og meget billigere end hundredvis af ruller tape.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.