Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Kolde fødder

Cold feet

Dårlig blodcirkulation er ofte forklaringen på kolde fødder, men der er også mange andre faktorer, der spiller ind. I nogle tilfælde er disse faktorer endda synderen. Dit tøj og temperaturen omkring dig kan være årsagen til dine kolde fødder, da din kropsvarme kun forlader dine hænder og fødder, når du bliver kold. En anden årsag kan være, at du sidder for meget stille, hvilket får dine blodkar til at trække sig sammen. Det samme sker, hvis du ryger. Dårlig blodcirkulation rammer som regel ældre mennesker med blodkar, der er blokerede, så blodet ikke kan pumpes med samme kraft som før og derfor ikke genererer så meget varme.

For at undgå kolde fødder på kort sigt har du brug for tøj, der er tilpasset det vejr og klima, du befinder dig i. Du kan også holde kulden på afstand ved at dyrke regelmæssig motion. For at forebygge dårlig blodcirkulation og dermed kolde fødder på lang sigt, kræver det et godt helbred og en sund livsstil. Hold dig fra rygning, fed mad og søde sager, og dyrk regelmæssig motion. Andre måder at holde varmen på er at drikke masser af vand og prøve forskellige husråd som ingefær, hvidløg eller chili-shots, der alle hjælper med at regulere kropstemperaturen. Hold også kroppens jernniveau stabilt ved at spise grøntsager, nødder og frø med et højt indhold af jern eller tage jerntabletter som tilskud.

Der findes sokker i forskellige materialer, som er specielt designet til både at øge blodcirkulationen og holde på varmen, så dine fødder er klar til kolde gulve og minusgrader udendørs. Uld er et materiale, der længe har været kendt for at holde på varmen, mens bambusmaterialet ånder og sikrer, at strømperne forbliver tørre. Bambus er derfor ideel til motion og sport på varmere dage, mens uldsokker takket være 37.5 Technology-materialet ikke bare holder sig tørre, men også varme. De er derfor lige så ultimative til kolde dage ude på pisterne, som de er indendørs. Der findes også forskellige indlægssåler til dine sko, som hjælper med at holde dine fødder tørre, friske og varme.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.