Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Mortons neurom

Mortons neurom

Vores fødder bruges hver dag og udsættes for kroppens vægt, når vi går, løber eller står. En relativt almindelig tilstand, der kan opstå ved belastning af fødderne, kaldes Mortons neurom. Tilstanden og årsagen til sygdommen er, at nerver bliver klemt inde i foden - hvilket resulterer i ubehag, smerte eller gener under bevægelse og belastning. Smerten beskrives som brændende eller udstrålende fra undersiden af foden - som regel ved overgangen mellem tredje og fjerde tå.

Den kommer ofte gradvist, og i starten føles foden følelsesløs, eller den brænder og stråler ned til tæerne. Smerten er den udløsende faktor for at genkende tilstanden. Det, der er sket inde i foden, er, at nerven er hævet og har dannet en knude mellem benene, som løber ud til tæerne. Problemer med lændehvirvelsøjlen og nedsat bevægelighed i ryg og hofter kan også forårsage Mortons neurom - led og muskler, der påvirker bevægelighed, kredsløb og fysisk balance, er vigtige for at afgøre, om en person er ramt eller ej.

De direkte årsager til tilstanden er svære at fastslå. Generelt rammes kvinder oftere end mænd. En lav svangbue eller en tidligere fodskade øger risikoen for at udvikle tilstanden, og det samme gør brugen af smalle, højhælede og tætsiddende sko. Alle kan blive ramt af Mortons neurom, uanset alder, køn eller om man ellers lever et sundt og fysisk aktivt liv.

Behandling for Mortons neurom bør først gives, når der er stillet en korrekt diagnose. Der kan være behov for en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut afhængigt af omfanget, årsagen og udbruddet af Mortons neurom. I første omgang skal foden aflastes, og eventuelle smertesymptomer skal minimeres. Til behandling eller forebyggelse er det vigtigt at anskaffe alle former for stabiliserende produkter som indlægssåler og ankelbeskyttere for at lette trykket på foden.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.