Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Ustabil ankel

Ankle instability

Ustabile ankler er meget almindelige og forekommer i alle aldre og hos både mænd og kvinder. Risikoen ved en ustabil ankel er, at den udsættes for forskellige former for forstuvninger og forvridninger af anklen. Det resulterer i smerte, nogle gange blødning og ofte hævelse omkring området. Desværre kommer en skadet eller ustabil ankel ofte igen og forårsager problemer ved mere end én lejlighed. De fleste mennesker, der lider af ustabile ankler, er afhængige af støttende, stabiliserende og styrkende produkter for at hjælpe anklen med ikke at blive forstuvet igen.

Tilbagevendende ankelskader kan, hvis de opstår over en længere periode, føre til nedsat stabilitet og en svækket ankel. Med rehabiliterende træning og ankelstøtteprodukter kan anklens funktion forbedres. Ustabilitet forværres ofte af gang eller anden fysisk aktivitet på ujævne overflader, mens snedækkede overflader eller mere kuperet terræn øger risikoen for skader. Det er her, forskellige typer ankelbandager bliver vigtige til forebyggelse eller til at forstærke og hjælpe tidligere ankelskader med at genvinde deres stabilitet, styrke og balance.

Ved mere alvorlige forstuvninger er det vigtigt at søge lægehjælp og behandle tilstanden korrekt. Søg altid professionel hjælp, hvis du har fået en mere alvorlig forstuvning eller forvridning af anklen. Genoptræning indebærer, at man forsøger at stabilisere anklen på forskellige måder ved hjælp af ankelstøtter, fodindlæg og styrkelse af musklerne gennem fysisk aktivitet. I forskellige former for motion og sport er en forstuvet ankel den mest almindelige skade i forbindelse med fysisk aktivitet. At bruge ankelbandager er en god måde at undgå forstuvninger eller forvridninger af en ustabil ankel.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.