Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Nedsunken forfod

Fallen front foot arch

At have en nedsunken forfodsbue er relativt almindeligt, og tilstanden i sig selv er egentlig ikke farlig, problemet er bare, at det giver den lidende en masse smerter og ubehag. En nedsunken forfodsbue skyldes, at de midterste metatarsalknogler i forfoden synker ned. Det skyldes, at belastningen på dem er blevet for stor. Tilstanden opstår derfor ofte under en stor vægtforøgelse, som f.eks. under graviditet. De allerførste tegn på en nedsunken forfodsbue er som regel snurren og ømhed i forfoden og fodballen bag tæerne.

Hvis du lider af en nedsunken forfodsbue, er den forreste del af foden og puden der mere belastet, end den burde være. Det fører igen til en følelse af træthed og i værste fald endda smerter i den del af foden, der belastes forkert. Det kan være ubehageligt og smertefuldt at gå eller stå i lange perioder, hvis fødderne ikke er ordentligt støttet.

Hvis du lider af forfodsinsufficiens, er der forskellige måder at afhjælpe det på. For det første skal du være omhyggelig med at købe sko af høj kvalitet, som giver god støtte til foden. Men man bør også supplere med en rigtig god indlægssål eller en sål, der er designet specielt til at give ekstra støtte til en nedsunken forfodsbue. En godt udformet sål aflaster fodbuen og forebygger dermed også de smerter og den træthed, der ofte opstår i en ustøttet fod.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.