Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Severs' skade

Sever's Disease

Severs' skade, eller apophysitis calcanei, som det hedder på lægesprog, er en tilstand, der primært forekommer hos børn og unge voksne. Den er mest almindelig blandt børn, der deltager i en eller anden form for sport eller anden fysisk aktivitet. Skaden ses især hos dem, der dyrker slag- eller eksplosiv sport, men kan også forekomme hos stillesiddende personer. Symptomerne er, at hælene gør ondt, når man anstrenger sig, f.eks. når man går eller løber. Det skyldes simpelthen en overbelastning af selve hælbenet.

Selvom det er en ubehagelig tilstand at lide af, er det gode ved Severs, at det som regel heler af sig selv. Helbredelsesprocessen er dog individuel, for nogle tager det et par uger, mens det for andre kan tage år. Det betyder dog ikke, at man skal holde op med at være aktiv. Tværtimod er anbefalingen for denne type skade, at man fortsætter med sine fysiske aktiviteter, hvilket er muligt takket være det medicinske udstyr, der findes på markedet i dag.

Hvis du har fået en Sever-skade, kan du få hjælp ved at anskaffe dig et hælindlæg eller en hælkile, der placeres i skoen, og som fungerer som støddæmper og også aflaster den skadede kropsdel, hvilket også fjerner noget af smerten. Det kan også være en hjælp at købe en støttestrømpe, som ofte bruges af personer med hælspore. Denne strømpe har mange indbyggede kompressionszoner, som øger blodgennemstrømningen i foden og hælen. Det bidrager igen til øget heling i det skadede område.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.