Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Overpronation

Overpronation

Ved overpronation falder foden og anklen indad under normal gang. Noget overpronation er helt normalt, men det kan skabe et unormalt bevægelsesmønster og på længere sigt forårsage permanente deformiteter i foden, når vævet i foden strækkes.

Hvordan vi går, påvirker ikke kun vores fødder, men også vores ankler, ben, knæ, hofter, rygsøjle og nakke. Når vi går, udsættes vores fødder og ankler for belastninger på mellem fem og 15 gange vores kropsvægt, og denne kraft spredes derefter i hele kroppen. Overpronation rammer ofte personer med platfod, dvs. personer, der har en lav svangbue. Du kan også se på, hvordan du står uden sko på. Fælles for overpronation er, at hælene hælder indad, at det ene eller begge knæ er let indaddrejede, og at der opstår knæsmerter under træning, som så aftager, når man hviler. Du kan også kigge under dine sko; hvis dine sko slides mere på indersiden af sålen, overpronerer du sandsynligvis. Et andet tidligt symptom på overpronation er, at der ofte er en følelse af træthed i fødderne.

Over 80% har problemer med fødderne, som skaber et unormalt gangmønster. For at overvinde dette og forhindre yderligere problemer, der på lang sigt kan skabe konstante smerter i både fødderne og resten af kroppen, har vi indlægssåler, der retter dit skridt ud for at slippe af med problemerne. Vi har både indlæg kun til svangen og hele indlægssåler i forskellige materialer. Hvis du overpronerer meget, er det vigtigt, at du bruger indlægssåler, der gradvist retter dit skridt ud, og at du sørger for at bruge tilpassede indlægssåler i alle dine sko.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.