Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Sammenfaldne fodbuer

Fallen foot arches

Hængende fodbuer (eller pes planus på latin) er et almindeligt problem. Det kan opstå af sig selv, efter en sportsskade, eller det kan simpelthen være medfødt.

En nedsunken svang betyder, at fodbuen er faldet ned og har forårsaget et kollaps af den naturlige svang, som til gengæld holder foden oppe og gør det nemt for dig at gå. Det er altså en af fodens grundlæggende funktioner, der er under stort pres, og selv om mange mennesker med nedsunken forfod hævder, at de kan leve med det, er det noget, man absolut bør gøre noget ved. Svajende fodbuer kan føre til problemer med ryg, hofter og knæ, da den svaghed, som den flade fod forårsager, bliver unaturlig og uvant for resten af kroppen, som må anstrenge sig for at kompensere for svagheden.

Den måde, man opdager en nedsynkning af fodbuen på, kan være gennem smerter i svangen, fodroden og anklen, eller talusleddet, som det også kaldes. Man kan også opdage det ved at gå mærkeligt, med fødderne vendt udad og knæene vendt indad. Denne type gang er kendt som ponering, mens man går. En nedsunken forfod skyldes som regel afslappede muskler i fodens underside og behandles nemmest med produkter, der kan hjælpe med at rette foden op, f.eks. forfodsstøtter eller svangstøtter.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.