Velkommen til SPORTSMART

STORT UDVALG

SPORTSMART DANMARK

Gratis levering på ordrer over 399 kr

Supination

Supination

Simpelt sagt er supination, når foden læner sig for langt udad, når man går eller løber. Supination er en helt naturlig bevægelse og den bedste måde for kroppen at skubbe sig selv fremad på. Så bevægelsen i sig selv er harmløs, hvis du gør det korrekt. Men den bliver skadelig og giver dig problemer, hvis du gør det for længe eller på den forkerte måde, når din fod eller du ikke kontrollerer supinationen. Det kaldes overdreven supination og påvirker hele kroppen.

Overdreven supination belaster ankelmusklerne unødigt og reducerer anklens fleksibilitet. Foden får sværere ved at absorbere de stød, der altid opstår, når man går og løber. Det kan føre til smerter i anklerne og knæene, men også højere oppe. Skinnebensbetændelse kan også opstå som følge af overdreven supination.

Da supination lægger en skrå belastning på anklen, bliver den ustabil, og risikoen for forstuvninger øges. I værste fald bliver det umuligt for dig at træne eller løbe uden smerter. Hvis din fod ikke håndterer stødene fra løb og gang ordentligt, kan du få problemer længere oppe i kroppen. Belastningen øges på hofter og ryg. Kropsholdningen kan også lide.

Ofte kan disse problemer løses med et par solide sko med masser af støtte eller en indlægssål med en indbygget supinationskile. Ankelstøtter kan også hjælpe dig med at lægge den rigtige vægt på din fod. Overdreven supination er ikke så almindeligt. Du kan se, om du lægger forkert vægt på din fod ved at se på sliddet på dine sko. Hvis de er unormalt slidte på ydersiden, har du grund til at mistænke supination.

Skriv en kommentar

Vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres.